Andijvietaart met cashewnoten
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 5 plakjes bladerdeeg ontdooid
- 1 krop andijvie ca. 650 g
- 3 eieren
- 125 ml slagroom
- 100 g ongezouten cashewnoten
- 150 g oude kaas geraspt
- 6 tomaten
- 3 dosis sladressing knoflook fles à 270 ml
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 ºC.
- Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde deeglap van ca. 30 cm doorsnede.
- Quichevorm met deeg bekleden en met vork gaatjes in deegbodem prikken.
- Andijvie in repen snijden, wassen en met aanhangend water in hapjespan op matig vuur in 5
- minuten laten slinken.
- Andijvie in vergiet goed laten uitlekken. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
- Andijvie, noten en helft van kaas erdoor scheppen.
- Eimengsel overdoen in taartvorm en rest van kaas erover strooien.
- Taart in oven in 25-35 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Intussen tomaten in dunne plakken snijden en besprenkelen met sladressing.
- Andijvietaart in punten gesneden serveren met tomatensalade.