Andijvietaart met cashewnoten

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 krop andijvie ca. 650 g
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 100 g ongezouten cashewnoten
  • 150 g oude kaas geraspt
  • 6 tomaten
  • 3 dosis sladressing knoflook fles à 270 ml

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde deeglap van ca. 30 cm doorsnede.
  • Quichevorm met deeg bekleden en met vork gaatjes in deegbodem prikken.
  • Andijvie in repen snijden, wassen en met aanhangend water in hapjespan op matig vuur in 5
  • minuten laten slinken.
  • Andijvie in vergiet goed laten uitlekken. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
  • Andijvie, noten en helft van kaas erdoor scheppen.
  • Eimengsel overdoen in taartvorm en rest van kaas erover strooien.
  • Taart in oven in 25-35 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Intussen tomaten in dunne plakken snijden en besprenkelen met sladressing.
  • Andijvietaart in punten gesneden serveren met tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Hoofdgerechten / Noten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch