Appelbol met Rozijnen, Walnoten en Warme Vanillesaus
Deze heerlijke appelbollen gevuld met rozijnen, walnoten en kaneel, geserveerd met warme vanillesaus, zijn een perfecte traktatie voor koude dagen. Geniet van de knapperige korst en de warme, zoete vulling!
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 4 jonagold appels klokhuis verwijderd
- 4 tl appelsap
- 4 tl rozijnen
- 1 eetlepel walnoten grof gehakt
- 1 eetlepel suiker
- 2 tl kaneel
- 2 eidooiers om te bestrijken
- ¼ liter melk
- 50 g suiker
- 4 eidooiers
- 1 vanillestokje
Instructies
- 190°C).
- Meng de rozijnen, walnoten, kaneel, 1 eetlepel suiker en het appelsap in een kom.
- Laat het mengsel een paar minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.
- Vul daarna de appels met dit mengsel.
- Verdeel het bladerdeeg in vierkanten van ca.
- 12x13 cm.
- Zet elke appel in het midden van een vierkant en vouw het deeg om de appel, druk het deeg bovenop goed aan.
- Zet de appels in een bakvorm, bestrijk ze met eigeel en bak de appelbollen in ca.
- 20-25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Meng voor de vanillesaus de eidooiers met de suiker in een kom.
- Verwarm de melk in een steelpan met de vanille (geschraapt uit het vanillestokje) en breng het aan de kook.
- Zodra de melk kookt, roer je het eidooier-suikermengsel erdoor.
- Zet het vuur lager en blijf roeren tot de saus begint in te dikken.
- Serveer de warme appelbollen met de warme vanillesaus
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals een Sauternes of een licht mousserende wijn.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 30 g