Appelcake
Deze vernieuwde versie van appelcake behoudt de klassieke smaak, maar met een beetje een moderne twist.
Equipment
- taartrooster
Ingrediënten
- 175 gram boter
- 150 gram suiker
- Snufje zout
- Geraspte citroenschil van 1 citroen
- 3 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
- Een scheutje melk
- 500 gram goudreinetten appels
- ½ potje abrikozenjam
Instructies
- Verwarm de oven voor op 125°C en beboter een springvorm, bestuif deze met bloem.
- Klop de boter met de suiker, een snufje zout en de geraspte citroenschil tot een luchtige massa.
- Voeg één voor één de eieren toe en klop goed door het beslag.
- Meng voorzichtig het gezeefde zelfrijzend bakmeel door het beslag, voeg tevens een scheutje melk toe.
- Verdeel de helft van het beslag in de springvorm en leg hierop de helft van de goudreinetten, in partjes gesneden.
- Voeg de rest van het beslag toe en schik de overgebleven appelpartjes er dakpansgewijs bovenop.
- Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 1½ uur, tot hij gaar en goudbruin is.
- Haal de cake uit de vorm, bestrijk hem met een dun laagje abrikozenjam en laat hem op een taartrooster afkoelen.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g