Appelcake

Appelcake

Deze vernieuwde versie van appelcake behoudt de klassieke smaak, maar met een beetje een moderne twist.
Porties: 4 Stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 175 gram boter
  • 150 gram suiker
  • Snufje zout
  • Geraspte citroenschil van 1 citroen
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel gezeefd
  • Een scheutje melk
  • 500 gram goudreinetten appels
  • ½ potje abrikozenjam

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 125°C en beboter een springvorm, bestuif deze met bloem.
  • Klop de boter met de suiker, een snufje zout en de geraspte citroenschil tot een luchtige massa.
  • Voeg één voor één de eieren toe en klop goed door het beslag.
  • Meng voorzichtig het gezeefde zelfrijzend bakmeel door het beslag, voeg tevens een scheutje melk toe.
  • Verdeel de helft van het beslag in de springvorm en leg hierop de helft van de goudreinetten, in partjes gesneden.
  • Voeg de rest van het beslag toe en schik de overgebleven appelpartjes er dakpansgewijs bovenop.
  • Bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 1½ uur, tot hij gaar en goudbruin is.
  • Haal de cake uit de vorm, bestrijk hem met een dun laagje abrikozenjam en laat hem op een taartrooster afkoelen.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 4 g | Vet: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Fruit