Appelkruimeltoetje

Allerhande 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg appels bijv. Goudrenet
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 75 g donkere basterdsuiker
  • 150 g bloem
  • 150 g rietsuiker
  • 50 g havermout
  • 150 g koude boter

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels in stukjes snijden.
  • In kom appel omscheppen met kaneel en basterdsuiker.
  • Appelstukjes over bodem van ovenschaal verdelen.
  • In kom bloem, rietsuiker, havermout en mespunt zout mengen.
  • Boter in kleine blokjes snijden en op bloemmengsel leggen.
  • Met koele handen ingrediënten snel tot kruimelig deeg kneden (dit gaat het makkelijkst door de boter met de vingertoppen door de droge ingrediënten te wrijven).
  • Kruimeldeeg over appelstukjes strooien.
  • Ovenschaal op rooster in midden van oven zetten en ca. 30 minuten bakken tot appel zacht en kruimellaag goudbruin is.
  • Warm serveren, bijvoorbeeld met vanillevla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch