Appelkruimeltoetje
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 1 kg appels bijv. Goudrenet
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 75 g donkere basterdsuiker
- 150 g bloem
- 150 g rietsuiker
- 50 g havermout
- 150 g koude boter
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels in stukjes snijden.
- In kom appel omscheppen met kaneel en basterdsuiker.
- Appelstukjes over bodem van ovenschaal verdelen.
- In kom bloem, rietsuiker, havermout en mespunt zout mengen.
- Boter in kleine blokjes snijden en op bloemmengsel leggen.
- Met koele handen ingrediënten snel tot kruimelig deeg kneden (dit gaat het makkelijkst door de boter met de vingertoppen door de droge ingrediënten te wrijven).
- Kruimeldeeg over appelstukjes strooien.
- Ovenschaal op rooster in midden van oven zetten en ca. 30 minuten bakken tot appel zacht en kruimellaag goudbruin is.
- Warm serveren, bijvoorbeeld met vanillevla.