Goudreinetten Verwennerij
Ingrediënten
- 4 goudreinetten
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- Melk hoeveelheid naar behoefte
- Suiker voor beslag en naar smaak
- Handjevol pitloze rozijnen
- Een beetje angelica engelwortel
Instructies
- Schil de goudreinetten, snijd ze in kwarten en vervolgens in dunne schijfjes.
- Plaats de gesneden appels in een platte vuurvaste schaal.
- Maak een flensbeslag door de bloem, eieren, melk en suiker te mengen tot een gladde massa.
- Giet dit beslag over de appels in de schaal.
- Voor extra zoetheid, strooi wat suiker over de appels en voeg een handjevol pitloze rozijnen en een beetje fijngesneden angelica toe.
- Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 180°C totdat er een mooie goudbruine korst ontstaat, dit duurt ongeveer 20 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Haal het appelschoteltje uit de oven en serveer het warm.