Goudreinetten Verwennerij

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 goudreinetten
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • Melk hoeveelheid naar behoefte
  • Suiker voor beslag en naar smaak
  • Handjevol pitloze rozijnen
  • Een beetje angelica engelwortel

Instructies

  • Schil de goudreinetten, snijd ze in kwarten en vervolgens in dunne schijfjes.
  • Plaats de gesneden appels in een platte vuurvaste schaal.
  • Maak een flensbeslag door de bloem, eieren, melk en suiker te mengen tot een gladde massa.
  • Giet dit beslag over de appels in de schaal.
  • Voor extra zoetheid, strooi wat suiker over de appels en voeg een handjevol pitloze rozijnen en een beetje fijngesneden angelica toe.
  • Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 180°C totdat er een mooie goudbruine korst ontstaat, dit duurt ongeveer 20 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Haal het appelschoteltje uit de oven en serveer het warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit
Land van herkomst Nederland