Aromatische Chinese Paddenstoelensoep met Malse Runderreepjes
Een smaakvolle Chinese paddenstoelensoep met malse runderreepjes, perfect voor een verwarmende maaltijd.
Equipment
- soeppan
- Lepel
Ingrediënten
- 2 lente-uitjes in schuine stukjes van 2 cm gesneden
- 150 g shiitakes stelen verwijderd en hoedjes in reepjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 150 g runderreepjes
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 pak soepbasis groentebouillon
- Optioneel
- 75 g eiermie
- 10 zwarte peperkorrels
Instructies
- Snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van ongeveer 2 cm.
- Verwijder de stelen van de shiitakes en snijd de hoedjes in dunne reepjes.
- Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de runderreepjes toe en bak ze al roerend bruin.
- Voeg de lente-uitjes toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de ketjap manis, de shiitakes en de soepbasis groentebouillon toe aan de pan.
- Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
- (Optioneel) Voeg 75 g eiermie en 10 zwarte peperkorrels toe aan de soep en laat deze meekoken.
- Serveer de soep heet, eventueel met extra lente-ui of verse kruiden voor garnering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, aromatische witte wijn zoals een Gewürztraminer of een frisse rosé past goed bij deze soep.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 1 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g