Artisjokbodems met Pesto Mayonaise en Ham

Artisjokbodems met Pesto Mayonaise en Ham

Deze artisjokbodems met een romige pestomayonaise en hartige hamblokjes zijn een elegant en smaakvol voorgerecht dat eenvoudig te bereiden is.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenpapier

Ingrediënten

  • 8 artisjokbodems blik, 400 g, bijv. Royal Mail
  • 3 dikke plakken rauwe ham ongeveer 50 g
  • 1 potje rode pesto 113 ml, bijv. Grand'Italia
  • 2 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 1 bakje tuinkers 20 g

Instructies

  • Voorbereiding:
  • Laat de artisjokbodems uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de rauwe ham in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de pesto, mayonaise en zure room.
  • Voeg de blokjes rauwe ham toe aan het pestomengsel en schep alles goed door.
  • Zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.
  • Instructies:
  • Verdeel de pesto mayonaise over de artisjokbodems.
  • Garneer met toefjes tuinkers.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit gerecht met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 6 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Italië
Feestdagen etc Picknick