Basisdeeg voor luchtige Bah Pao
Dit basisdeeg voor Bah Pao zorgt voor heerlijk luchtige gestoomde broodjes. Ideaal om te vullen met een hartige of zoete vulling naar keuze!
Ingredients
- 500 gram bloem
- 25 gram verse gist of 10 gram droge gist
- 1 ei
- 1 eetlepel suiker
- Snufje zout
- 3 deciliter lauw water
Instructions
- Los de verse gist op in ½ deciliter lauw water en roer goed door.
- Doe de bloem in een beslagkom en voeg de opgeloste gist toe.
- Voeg het ei, de suiker en een snufje zout toe.
- Meng beetje bij beetje de rest van het lauwe water erbij en kneed tot een soepel deeg.
- Kneed het deeg stevig door tot een elastische bal ontstaat.
- Leg het deeg in een beslagkom en dek af met een vochtige doek.
- Laat het deeg rijzen op een warme plek gedurende 1,5 uur, of tot het verdubbeld is in volume.
- Voor een diepere smaak kan het deeg een nacht rijzen in de koelkast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Gebruik dit basisdeeg om Bah Pao te vullen met bijvoorbeeld gekruid gehakt, kip, groenten of een zoete vulling zoals rode bonenpasta.
Wijnadvies:
Niet van toepassing. Bah Pao wordt traditioneel geserveerd met thee of een lichte bouillon.
Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 5 g | Vet: 2 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 2 g