Belgische roerbakschotel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 middelgrote uien
  • 300 gr winterwortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 400 gr hamlappen
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepels roerbakolie
  • 1 dl bruin bier
  • 2 theelepels majoraan

Instructies

  • Pel 2 middelgrote uien en snijd ze overdwars in schijfjes.
  • Maak 300 gr winterwortel en 3 stengels bleekselderij schoon en snijd ze schuin in dunne plakken.
  • Snijd 400 gr hamlappen in blokjes en wrijf ze in met 2 theelepels chilipoeder, 1 theelepel kaneel, zout en peper.
  • Verhit 4 eetlepels roerbakolie in een wok of hapjespan en bak het vlees in ± 3 minuten rondom bruin.
  • Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en roerbak het geheel ± 3 minuten.
  • Voeg 1 dl bruin bier en 2 theelepels majoraan toe en verwarm de schotel nog ± 5 minuten zonder deksel, zodat het vocht kan verdampen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met aardappelpuree.
Tip:
het scheelt heel wat snijwerk als u de ui en wortel vervangt door 500 gr panklare
hutspotgroenten.
Eventueel kunt u het vocht bijbinden door de laatste minuten een sneetje ontbijtkoek in kleine stukjes mee te warmen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst België