Bisque de Crabe met Croutons en Kervel
Een verfijnde Franse bisque de crabe met croutons en kervel, perfect als luxe tussengerecht. Rijk van smaak en heerlijk verwarmend.
Ingrediënten
- 1 kg verse krab
- Olijfolie
- 4 teentjes knoflook geperst
- 2 sjalotten gesnipperd
- 100 g prei in blokjes van 5 mm
- ½ venkelknol in blokjes van 5 mm
- 3 takjes thijm
- 2 laurierbladen
- 2 takjes koriander
- 10 peperkorrels gekneusd
- 50 g tomatenpuree
- 1 dl cognac
- 2 dl witte wijn
- 2 l visbouillon
- 1 l water
Instructies
- Hak de krabben in stukken.
- Maak de prei en venkel schoon en snijd ze in blokjes van 5 mm.
- Maak de knoflook schoon en kneus de peperkorrels.
- Verhit olijfolie in een pan en bak de krab tot deze begint te kleuren.
- Voeg de prei, venkel, knoflook, peperkorrels, thijm, laurier en koriander toe en bak het even mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit 3 minuten mee.
- Blus af met cognac en witte wijn, breng aan de kook en voeg de visbouillon en het water toe.
- Breng het geheel opnieuw aan de kook, schuim af en laat op laag vuur 1 uur trekken.
- Passeer de bouillon door een zeef en reduceer de vloeistof tot 3 liter.
- Bind de bisque met wat rijstemeel en breng op smaak met zout en peper.
Garnituur:
- Snijd de korsten van het brood en snijd het kruim in blokjes van 1/2 cm.
- Bak de blokjes brood in ruim boter tot ze goudbruin en krokant zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de krab in stukken en verdeel deze samen met de croutons over de soepkoppen.
- Breng de bisque opnieuw aan de kook.
- Verdeel de soep over de hete soepkoppen en garneer met geplukte kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Chardonnay of Sauvignon Blanc.
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals Chardonnay of een frisse Sauvignon Blanc past goed bij de rijke smaken van deze bisque.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 40 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g