Een levendige cocktail genaamd 'Bloody Mary', bereid met tequila, tomatensap, Worcestershire-saus, Tabasco, selderijzout en gegarneerd met een stengel bleekselderij. De cocktail wordt geserveerd in een cocktailglas met een gezouten rand, gemaakt door de glasrand in citroensap en zout te dopen. De tafel is gedecoreerd met kleurrijke Mexicaanse textiel, een kleine kleikom met verse limoenen en feestelijke accenten. De achtergrond toont een levendige Mexicaanse setting met rustieke houten accenten, terracottategels en warm natuurlijk licht. Er zijn geen teksten of etiketten zichtbaar op glazen, flessen of oppervlakken.

Bloody Mary Cocktail

De Bloody Mary is een pittige en hartige cocktail met tequila, tomatensap en een vleugje citrus. Perfect voor een ontspannen brunch!
Porties: 1 glas
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • cocktailglas
  • cocktailshaker
  • Bordje voor zout

Ingrediënten

  • Citroensap voor glasrand en smaak
  • Zout voor glasrand
  • 50 ml tequila
  • 150 ml tomatensap
  • 1 scheutje Worcestershiresaus
  • Enkele druppels Tabasco
  • Snufje selderijzout
  • 3 ijsblokjes grof gehakt
  • 1 stengel bleekselderij

Instructies

  • Bevochtig de randen van het cocktailglas met citroensap en doop de rand in zout voor een decoratieve en smaakvolle afwerking.
  • Meng de tequila, tomatensap, Worcestershiresaus, Tabasco, selderijzout en ijsblokjes in een shaker.
  • Schud krachtig om de ingrediënten goed te mengen en af te koelen.
  • Schenk het mengsel in het glas.
  • Garneer met een stengel bleekselderij en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze cocktail als aperitief of tijdens een brunch.

Voedingswaarden

Calories: 100 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 1 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch