Boeren appelcake
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 2 appels bijv. Jonagold, geschild en in stukjes
- 1 theelepel kaneel
- ½ citroen geraspt en geperst
- 200 g zachte roomboter
- 200 g fijne suiker
- 4 eieren
- 200 g boerencakemeel
Instructies
- Oven voorverwarmen op 150 °C.
- In kom appelstukjes mengen met kaneel, citroensap en -rasp.
- In beslagkom boter, suiker en mespunt zout met mixer in 10 minuten tot licht, romig mengsel
- kloppen.
- Eieren en cakemeel in één keer toevoegen en geheel met mixer op laagste stand tot glad beslag mengen.
- Op hoogste snelheid nog even mixen tot beslag luchtig is.
- Appelstukjes door beslag spatelen.
- Beslag in vorm scheppen (deze mag voor niet meer dan ¾ gevuld zijn), bovenkant met spatel gladstrijken.
- Vorm op rooster in oven schuiven, 1 richel onder midden.
- Cake in 65-75 minuten goudbruin en gaar bakken (een erin gestoken satéstokje komt er dan schoon uit).
- Vorm uit oven nemen en cake 5 minuten in vorm laten afkoelen.
- Cake voorzichtig uit vorm laten glijden (indien nodig even met glad mes langs rand gaan) en dan op rooster verder laten afkoelen.
- Afgekoelde cake vlak voor serveren in plakken snijden of in plakken snijden en dan tot serveren in plasticfolie verpakt bewaren