Boeren appelcake

Allerhande 2004
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 appels bijv. Jonagold, geschild en in stukjes
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ citroen geraspt en geperst
  • 200 g zachte roomboter
  • 200 g fijne suiker
  • 4 eieren
  • 200 g boerencakemeel

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 150 °C.
  • In kom appelstukjes mengen met kaneel, citroensap en -rasp.
  • In beslagkom boter, suiker en mespunt zout met mixer in 10 minuten tot licht, romig mengsel
  • kloppen.
  • Eieren en cakemeel in één keer toevoegen en geheel met mixer op laagste stand tot glad beslag mengen.
  • Op hoogste snelheid nog even mixen tot beslag luchtig is.
  • Appelstukjes door beslag spatelen.
  • Beslag in vorm scheppen (deze mag voor niet meer dan ¾ gevuld zijn), bovenkant met spatel gladstrijken.
  • Vorm op rooster in oven schuiven, 1 richel onder midden.
  • Cake in 65-75 minuten goudbruin en gaar bakken (een erin gestoken satéstokje komt er dan schoon uit).
  • Vorm uit oven nemen en cake 5 minuten in vorm laten afkoelen.
  • Cake voorzichtig uit vorm laten glijden (indien nodig even met glad mes langs rand gaan) en dan op rooster verder laten afkoelen.
  • Afgekoelde cake vlak voor serveren in plakken snijden of in plakken snijden en dan tot serveren in plasticfolie verpakt bewaren
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Fruit
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch