Boerenlaagjespudding
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 25 g custardpoeder
- 4 eetlepels suiker
- 500 ml melk boerenland
- 1 pak boerencakejes 6 stuks
- 100 ml appelsap
- 500 g aardbeien
- 200 ml slagroom
- 50 g pure chocolade grofgeraspt
Instructies
- In kom custardpoeder met 1 eetlepel suiker en 100 ml melk tot glad papje roeren.
- In steelpan rest van melk aan de kook brengen.
- Al roerend custardmengsel toevoegen en custardvla 1 minuut zachtjes koken.
- Pan van vuur nemen.
- Custardvla laten afkoelen, af en toe roeren zodat er geen vel op komt.
- Cakejes in schaal leggen.
- Met vork gaatjes in cakejes prikken en appelsap erover sprenkelen.
- Aardbeien schoonmaken, enkele aardbeien bewaren als garnering, rest in plakjes snijden en met 1 eetlepel suiker bestrooien.
- Slagroom met rest van suiker stijfkloppen.
- Op cakejes lagen maken van helft van aardbeien, custardvla, rest van aardbeien en slagroom.
- Trifle bestrooien met geraspte chocolade en garneren met aardbeien.
- Tot gebruik in koelkast bewaren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Besprenkel de cakelaag met zoete sherry of sinaasappellikeur in plaats van met appelsap.