Boerenlaagjespudding

Allerhande 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g custardpoeder
  • 4 eetlepels suiker
  • 500 ml melk boerenland
  • 1 pak boerencakejes 6 stuks
  • 100 ml appelsap
  • 500 g aardbeien
  • 200 ml slagroom
  • 50 g pure chocolade grofgeraspt

Instructies

  • In kom custardpoeder met 1 eetlepel suiker en 100 ml melk tot glad papje roeren.
  • In steelpan rest van melk aan de kook brengen.
  • Al roerend custardmengsel toevoegen en custardvla 1 minuut zachtjes koken.
  • Pan van vuur nemen.
  • Custardvla laten afkoelen, af en toe roeren zodat er geen vel op komt.
  • Cakejes in schaal leggen.
  • Met vork gaatjes in cakejes prikken en appelsap erover sprenkelen.
  • Aardbeien schoonmaken, enkele aardbeien bewaren als garnering, rest in plakjes snijden en met 1 eetlepel suiker bestrooien.
  • Slagroom met rest van suiker stijfkloppen.
  • Op cakejes lagen maken van helft van aardbeien, custardvla, rest van aardbeien en slagroom.
  • Trifle bestrooien met geraspte chocolade en garneren met aardbeien.
  • Tot gebruik in koelkast bewaren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Besprenkel de cakelaag met zoete sherry of sinaasappellikeur in plaats van met appelsap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch