Bosuisoep met sesamzaadjes

Bosuisoep met sesamzaadjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • peper
  • zout
  • 15 g boter
  • bosuitjes in dunne ringetjes
  • 2 theelepel Kerriepoeder
  • 1 potten Lacroix Visfond
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 5 deciliter slagroom

Instructies

  • Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit de bosui met het kerriepoeder op een halfhoog vuur in ± 5 minuten glazig.
  • Voeg de fond toe en laat alles op een heel laag vuur, met de deksel op de pan, ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Rooster intussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Schud ze op keukenpapier.
  • Pureer de soep met een staafmixer en schenk de soep door een zeef in een schone pan.
  • Proef de soep en voeg zo nodig peper en zout naar smaak toe.
  • Voeg de room toe en breng de soep tegen de kook aan.
  • Schenk in de glazen, strooi het sesamzaad erover en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch