Bramentaart met munt

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g bramen
  • eetlepels wodka
  • 4 eieren
  • 75 g witte basterdsuiker
  • 100 g bloem
  • 50 g boter gesmolten
  • 200 ml crème fraîche
  • 250 ml volle melk
  • poedersuiker
  • 2 eetlepels verse munt in dunne reepjes

Instructies

  • Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
  • Schep de bramen in een kom om met de wodka. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de handmixer tot een luchtig mengsel.
  • Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, ½ theelepels zout, de helft van de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
  • Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen erover.
  • Druppel de rest van de boter erover.
  • Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud.
  • Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker.
  • Schep de zachte taartpunten uit de vorm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Taart
Land van herkomst Nederland