Burgers met Jeneverbessen Zuurkool en Knolselderijpuree

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 Alpro® Soya Burgers Mild
  • 1 pak zuurkool
  • 2 uien
  • 6 jeneverbessen
  • 1 kleine knolselderij
  • 2 grote kruimige aardappelen
  • 1 pakje Alpro® Soya Cuisine kookroom
  • 50 ml port
  • 1 glas rode wijn
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 takjes tijm
  • Alpro® Soya Bak en Braad
  • Maïzena
  • Zout

Instructies

  • Snipper één ui fijn en bak deze in een middelgrote pan in Alpro® Soya Bak en Braad.
  • Voeg de gekneusde jeneverbessen en een takje tijm toe.
  • Smoor de uien gedurende 5 minuten.
  • Voeg de zuurkool toe, dek de pan af en laat de zuurkool ongeveer 30 minuten pruttelen op een laag vuur.
  • Snijd de knolselderij en geschilde aardappelen in blokjes van 1 cm.
  • Kook de blokjes ongeveer 15 minuten in een steelpan met voldoende water en een theelepel zout.
  • Giet de knolselderij en aardappelen af wanneer ze gaar zijn, pureer ze en voeg Alpro® Soya Cuisine toe voor een romige puree.
  • In een apart sauspannetje, voeg de andere gesnipperde ui, port, rode wijn en de rest van de tijm toe.
  • Kook het geheel in totdat de wijn tot de helft is ingekookt.
  • Voeg de groentebouillon toe en bind het met maïzena tot een mooie saus.
  • Bak de Alpro® Soya Burgers in een beetje Alpro® Soya Bak en Braad, 2 minuten aan elke kant totdat ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de burgers met de romige knolselderijpuree, jeneverbessen zuurkool en de portsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch