Cantaloupemeloen Salade met Pistachenoten en Stracciatella-ijs

Porties: 4
Bereidingstijd: 12 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g pistachenoten
  • 1 cantaloupemeloen
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • ½ liter stracciatella-ijs

Instructies

  • Pel de pistachenoten en spoel ze af onder heet stromend water.
  • Dep ze droog tussen keukenpapier en hak ze grof.
  • Halveer de cantaloupemeloen en verwijder de pitten.
  • Snijd het vruchtvlees in dunne plakken, schil de plakken en verdeel ze over vier bordjes.
  • Boen de limoen schoon en rasp de schil eraf.
  • Pers de limoen uit.
  • Roer in een kommetje de limoenrasp, limoensap en honing tot een dressing.
  • Schep de dressing over de plakken meloen.
  • Gebruik een ijstang om op elk bord een grote bol stracciatella-ijs te scheppen.
  • Garneer de meloensalade met de gehakte pistachenoten en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze verfrissende meloensalade met stracciatella-ijs gaat goed samen met een lichtzoete, mousserende wijn zoals een Moscato d'Asti. De fruitige en bloemige tonen van de wijn vullen de zoetheid van het dessert aan, terwijl de bubbels zorgen voor een verfrissend contrast.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch