Caprese Torentjes met Galliaham

Til je voorgerecht naar een hoger niveau met deze elegante Caprese torentjes van gegrilde tomaten, romige mozzarella, pittige rucola en fluweelzachte Galliaham. Perfect voor een speciaal diner!
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
grillen 2 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 grote trostomaten of 2 vleestomaten
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 bolletjes mozzarella a 125 g
  • 75 g rucolasla
  • 8 plakken Galliaham
  • 15 g verse basilicum

Instructies

  • Verwarm de ovengrill voor.
  • Snijd de boven- en onderkant van de tomaten af en snijd ze in 4 mooie plakken.
  • Leg de tomatenplakken op een bakplaat en besprenkel ze met basilicumolie, zout en peper.
  • Rooster de tomaten ongeveer 2 minuten onder de grill en laat ze daarna afkoelen.
  • Giet de mozzarella af en snijd deze in blokjes.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Snijd de rucola grof.
  • Vouw de plakken Galliaham in de lengte dubbel.
  • Pluk de steeltjes van het basilicum en scheur de grote bladeren grof.
  • Plaats een ringvorm op een bord en leg een plak gegrilde tomaat erin.
  • Voeg een laagje rucola toe, gevolgd door een kwart van de mozzarellablokjes.
  • Druk het geheel lichtjes aan.
  • Dek af met nog een plak tomaat en verwijder voorzichtig de ringvorm.
  • Vorm rond het slatorentje een rand van twee dubbelgevouwen plakken Galliaham.
  • Herhaal dit proces voor de overige drie torentjes.
  • Strooi de basilicumblaadjes rondom de torentjes en maal er grof peper overheen als garnering.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een frisse, droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte rosé past perfect bij dit gerecht. Deze wijnen complimenteren de romige mozzarella en de zoute smaak van de Galliaham.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 15 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Lunch / Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Valentijnsdag / Verjaardag