Cheesecake met granaatappel
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 300 g digestive koekjes
- 75 g boter gesmolten
- 1 citroen schoongeboend
- 600 g roomkaas
- 100 g suiker
- 1 eetlepel ketoembar
- 3 eieren
- 2 granaatappels
- 2 eetlepels rode port
Instructies
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier, klem de rand erop en vet alleen deze rand in.
- Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, schenk de boter erbij en bedek de
- springvormbodem met het koekjesmengsel.
- Druk goed aan. Verwarm de oven voor op 175 ºC.
- Rasp 1 theelepel schil van de citroen af en pers 'm uit.
- Smelt in een pan de roomkaas en roer de suiker, het citroensap, de rasp en de koriander erdoor.
- Neem de pan van het vuur en schep de eieren erdoor.
- Schenk het mengsel over de koekjesbodem en bak de cheesecake in 1 uur gaar, tot het midden stevig aanvoelt.
- Laat de taart afkoelen. Halveer de granaatappels en schep de zaadjes in een kom.
- Roer de port door de zaadjes.
- Snijd de taart met een heet,vochtig mes in punten en garneer met het granaatappelportmengsel.