Chicken Pullao

Rijst met kip / Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pond rijst
  • pond kip
  • ½ pond boter
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 7 gram komijn
  • 34 gram kaneel 2
  • peperkorrels
  • 1 ons yoghurt
  • paar stukjes gember
  • zout naar smaak
  • saffraan ¼ pakje in een kopje melk opgelost [alleen als men wil].

Instructies

  • Wrijf gember en knoflook fijn en meng ze met de yoghurt.
  • Snijd de kip in stukken en zet hem op met 2 liter water, zout, 1 gehakte ui, komijn, kaneel en peper. Laat koken tot de kip gaar is.
  • Haal hem uit de bouillon en kook deze in tot er ongeveer f liter overblijft.
  • Zeef de bouillon.
  • Doe in een andere pan de boter, 1 gehakte ui en 6 kruidnagels.
  • Zet op het vuur en laat de uien bruin bakken.
  • Smeer het mengsel van yoghurt, gember en knoflook op de kip, doe hem in de pan en roer alles goed door elkaar.
  • Doe er de bouillon bij.
  • Wanneer de bouillon begint te koken voegt men er de gewassen rijst bij, die eerst een half uur in koud water heeft gestaan.
  • Als de bouillon verkookt is en de rijst bijna gaar, laat ge de pan nog een kwartier op heel klein vuur staan.
  • Als ge wilt kunt ge er nu de opgeloste saffraan door doen, en de schotel is klaar om opgedaan te worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Pakistan