Rijst met chili con carne

Chili con Carne met Gestoomde Rijst

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram rijst
  • 400 ml water
  • 400 gram gehakt
  • 1 ui fijngehakt
  • 400 gram tomaten in blokjes
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 chilipeper fijngehakt
  • 350 gram kidneybonen uitgelekt en afgespoeld
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 paprika in blokjes
  • Peper & zout
  • Jalapeño reepjes optioneel, voor extra pittigheid

Instructies

  • Doe de rijst en het water in een dichte stoomovenpan en schuif de pan in de combi-stoomoven.
  • Stel de temperatuur in op 100°C en de tijd op 10 minuten.
  • Verkruimel het gehakt in een andere dichte stoomovenpan en voeg deze bij de rijst in de combi-stoomoven.
  • Stel opnieuw de temperatuur in op 100°C en de tijd op 10 minuten.
  • Snijd intussen alle overige ingrediënten klein.
  • Haal de pan met gehakt uit de combi-stoomoven en roer alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Schuif de pan terug en stel de tijd nogmaals in op 10 minuten.
  • Serveer de chili con carne met gestoomde rijst en eventueel wat ijsbergsla en nacho's.
  • Garneer met jalapeño reepjes voor extra pittigheid.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gerecht met ijsbergsla en nacho's.

Wijnadvies:

Een soepele rode wijn zoals een Merlot of een Tempranillo past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 25 g | Vet: 16 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Vlees
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Tarwevrij