Vegetarische Chili sin Carne met Soya Fijngehakt

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak Alpro® soya Fijngehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ gele paprika
  • ½ rode paprika
  • 250 g champignons
  • ½ tl komijn
  • ½ tl chilipoeder naar smaak
  • 1 blik gepelde gehakte tomaten
  • 1 blik rode kidneybonen
  • Wraps
  • Zout
  • Peper
  • Alpro® soya Bak en Braad

Voor de guacamole:

  • 2 rijpe avocado's
  • 2 tomaten
  • Scheut zoete chilisaus
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • ½ rode ui

Instructies

  • Snipper de ui en knoflook fijn, en snijd de paprika's en champignons in stukjes.
  • Fruit de uien en knoflook gedurende 5 minuten in een pan met Alpro® soya Bak en Braad tot ze glazig zijn.
  • Voeg het Alpro® soya Fijngehakt, paprika en champignons toe en bak nog 5 minuten.
  • Voeg daarna de rest van de ingrediënten voor de chili toe en laat het geheel nog 10 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Guacamole:

  • Snijd de avocado's en tomaten in blokjes van een halve centimeter.
  • Snipper de rode ui fijn.
  • Meng de avocado met de tomaten, rode ui, limoensap, en chilisaus.
  • Breng de guacamole op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de wraps ongeveer 2 minuten in een oven of pan.
  • Vul de wrap met 3 eetlepels chili sin carne en wat guacamole, rol op en geniet!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vleesvervangers / Wraps
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch