Chipolatapudding van Allerhande

Allerhande 2004
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml melk
  • 100 g suiker
  • 4 mandarijnen
  • 4 eetlepels sinaasappellikeur
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 3 eierdooiers
  • 1 eetlepel maïzena
  • 250 ml slagroom
  • 50 g blanke rozijnen geweld
  • 1 schijf ananas blik, fijngesneden
  • 100 g bitterkoekjes verkruimeld

Instructies

  • Vanillestokje opensnijden.
  • In pan melk met suiker en vanillestokje verwarmen en 20 minuten zachtjes laten trekken.
  • Mandarijnen tot op vruchtvlees dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden.
  • Mandarijnpartjes met helft van likeur besprenkelen.
  • Gelatine 5 minuten in koud water weken.
  • Eierdooiers met maïzena losroeren.
  • Vanillestokje uit melk nemen, merg eruit schrapen en merg door melk roeren.
  • Van melk 2 eetlepels iets laten afkoelen en door eierdooiermengsel roeren.
  • Mengsel bij melk schenken en al roerend met houten lepel verwarmen tot vla gebonden is (mengsel 'hangt' aan bolle kant van lepel, een erin getrokken streep blijft zichtbaar).
  • Pan direct van vuur nemen, gelatine uitknijpen en erin oplossen.
  • Pan in bak ijskoud water zetten om af te koelen, tot mengsel na ca. 30 minuten lobbig wordt.
  • Af en toe roeren.
  • Intussen slagroom met rest van likeur bijna stijf kloppen.
  • Slagroom voorzichtig door lobbig mengsel spatelen.
  • Rozijnen, ananas, helft van mandarijn (in stukjes) en bitterkoekjes erdoor scheppen.
  • Mengsel in dun met olie ingevette puddingvorm overdoen,gladstrijken en in koelkast in ca. 2
  • uur laten opstijven.
  • Puddingvorm 30 sec. in bak met heet water houden, zodat pudding makkelijk loslaat van vorm.
  • Schaal omgekeerd op puddingvorm leggen, samen keren en pudding voorzichtig op schaal laten glijden.
  • Pudding met rest van mandarijn garneren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert