Chocoladelettercakes van Onbekende Auteur
Koop bij de gespecialiseerde bakwinkels papieren lettervormen of huur metalen lettervormen.
Ingrediënten
Voor 1 lettervorm:
- 150 gram boter
- 4 ei
- 1 pak 'Mix voor Sacher Torte' Oetker
- abrikozenjam
- 1 chocola
- poedersuike
Instructies
- Laat de boter en de eieren op kamertemperatuur komen.
- Doe de deegmix, de zachte boter, de eieren en 3/4 dl water in een kom, meng het door
- elkaar en klop het met een mixer op de hoogste stand in 2-3 minuten tot een glad
- beslag.
- Vul de vorm tot 2/3 met het beslag.
- Zet de vorm op het rooster middenin de oven, schakel deze in op 160°C en bak de
- cake in 45 minuten gaar.
- Laat de cake 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan.
- Neem hem er dan uit en verwijder de vorm.
- U kunt natuurlijk ook meerdere vormen tegelijk bakken.
- Verwarm 1/2 potje abrikozenjam, wrijf het door een (kunststof of roestvrijstalen) zeef
- en bestrijk de cake hiermee.
- Leg het zakje chocoladeglazuur 10 minuten in heet water, droog het af en kneed de
- inhoud door elkaar.
- Knip een puntje van het zakje en verdeel het glazuur over de letter.
- Strijk het met een pannenkoekenmes uit en laat het glazuur drogen.
- Bestrooi de cakes tot slot met poedersuiker.