Citroensorbet met Limoncello

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g suiker
  • 5 citroenen Sap er van
  • 3 dl melk
  • 3 dl slagroom
  • 2 eierdooiers
  • Limoncello likeur
  • Amandelkoekjes

Instructies

  • Doe de suiker en het citroensap in een pan en roer door.
  • Voeg de melk en de slagroom toe en breng het geheel aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur en schenk het mengsel al roerend over de eierdooiers.
  • Laat afkoelen, zet 30 minuten in de koelkast en draai in een ijsmachine tot ijs.
  • Als je geen ijsmachine hebt, doe alles in een platte ondiepe bak, zet in de diepvries en roer
  • diverse malen door.
  • Bewaar tot gebruik in de diepvries.
  • Schep enkele bollen ijs in een coupe, besprenkel met Limoncello likeur en serveer met een
  • amandelkoekje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht