Coupe vanille ijs, aardbeien, slagroom en amandelen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor vanille-ijs:

  • 1 liter melk
  • 2 vanillestokjes
  • 250 g suiker
  • 200 g eidooier
  • 3 dl room

Voor de saus:

  • 5 dl aardbeiencoulis
  • 1 dl fraises des bois

Voor de garnituur:

  • 500 g aardbeien
  • 4 dl room
  • 150 g amandelschaafsel
  • Chocolade sigaret

Instructies

  • Doe de melk in een pan met de gespleten vanillestokjes en de helft van de suiker.
  • Breng aan de kook, zet het vuur uit en laat het 20 minuten onder een deksel trekken.
  • Klop de eidooiers met de rest van de suiker wit.
  • Giet de vanillemelk na 20 minuten over de eidooiers, verwarm tot 80 graden en voeg de room toe.
  • Laat het geheel afkoelen.
  • Voor de saus: Roer de fraises des bois door de aardbeiencoulis.
  • Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een oven op 180 graden.
  • Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in vieren.
  • Plaats de coupes in de koeling.
  • Draai het ijs tot een mooie consistentie.
  • Klop de room met een beetje suiker stijf.
  • Schep een bol ijs in elke coupe, voeg aardbeien en saus toe.
  • Herhaal dit voor een tweede laag en garneer met geklopte room, gebruneerd amandelschaafsel en een chocoladesigaar.
  • Geniet van deze heerlijke desserts!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / IJs / Nagerecht