Twee Croque Papa sandwiches met sesam-volkorenbrood, gevuld met ham en romige kaassaus, goudbruin gegrild, geserveerd op een kleurrijk bord met Mexicaanse patronen, omringd door een schaaltje gesmolten kaas, verse kruiden en een glas witte wijn op een felgekleurd geweven tafelkleed.

Croque Papa met Romige Kaassaus

Een luxe Franse tosti met ham en een romige kaassaus, perfect voor een feestelijk ontbijt of lunch op Vaderdag.
Porties: 2 Stuks
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 sneetjes sesam-volkorenbrood
  • 2 plakken achterham of gedroogde ham
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 450 ml melk
  • 150 g geraspte kaas bijv. Gruyère

Instructies

  • Verwarm de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
  • Roer de bloem door de boter en maak een roux.
  • Voeg de melk geleidelijk toe terwijl je blijft roeren, tot een gladde saus ontstaat.
  • Meng de geraspte kaas door de saus en roer tot de kaas volledig is gesmolten en de saus dikker wordt.
  • Rooster de sneetjes sesam-volkorenbrood lichtjes in een broodrooster of oven.
  • Beleg twee sneetjes brood met een plak ham en schep er een royale hoeveelheid kaassaus over.
  • Leg de andere sneetjes brood erbovenop en druk lichtjes aan.
  • Bak de tosti's in een tosti-ijzer tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Serveer direct en geniet van de romige smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse salade van rucola en tomaat om het gerecht compleet te maken.
Wijnadvies:
Een licht gekoelde witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc past perfect bij de rijke smaken van dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 22 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Brunch / Lunch / Tosti's
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Vaderdag