Dublin Garnalencocktail met Romige Mierikswortelsaus
Geniet van deze klassieke Ierse garnalencocktail met een romige mierikswortelsaus, frisse sla en een vleugje Worcestershiresaus. Perfect als voorgerecht!
Ingrediënten
Instructies
- Pers de citroen uit.
- Klop de slagroom stijf in een kom.
- Meng de slagroom met het citroensap, een scheut Worcestershiresaus, 2 eetlepels tomatenketchup en 1 theelepel geraspte mierikswortel.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng 2/3 van de saus met de garnalen en zet dit mengsel minimaal 1 uur in de koelkast.
- Was de sla en de selderij en snijd ze in fijne julienne (dunne reepjes).
- Hak de peterselie fijn.
- Verdeel een mengsel van de sla en selderij over de bodems van de slacoupes.
- Schep de gemarineerde garnalen erover.
- Voeg de resterende saus toe over de garnalen.
- Garneer met enkele hele garnalen en gehakte peterselie.
- Serveer gekoeld.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of toast voor extra textuur en een citroenpartje voor een frisse toets.
Wijnadvies:
Een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Pinot Grigio past perfect bij dit voorgerecht.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 18 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g