Ethiopische Stoofschotel met Kip en Berbere

Ethiopische Stoofschotel met Kip en Berbere

Geniet van de rijke smaken van deze Ethiopische stoofschotel met kip, spek en groenten, op smaak gebracht met berbere specerijenmix.
Porties: 6
Bereidingstijd: 3 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Grote stoofpan
  • Vlamverdeler
  • Lepel

Ingrediënten

  • 300 g witte kool of savooiekool fijn gesneden
  • 4 uien in ringen gesneden
  • 2 winterpenen in plakjes gesneden
  • 400 g bloemkool in stukken gesneden
  • 300 g spekreepjes
  • 400 g kipdijfilet in stukjes gesneden
  • ½ L kippenbouillon
  • 2 el verse gember heel fijn gesneden
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 2 el citroensap
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el berbere specerijenmix

Instructies

  • Verhit de zonnebloemolie in een grote stoofpan en bak de stukjes kipdijfilet rondom aan tot ze bruin beginnen te worden.
  • Voeg de spekreepjes toe aan de pan en bak ze mee tot ze beginnen te kleuren.
  • Voeg de kippenbouillon, gesneden kool, uienringen, plakjes winterpeen en bloemkoolstukken toe aan de pan.
  • Roer de fijn gesneden gember, geperste knoflook, citroensap en berbere specerijenmix door het mengsel.
  • Zet het vuur laag en laat de stoofschotel 3 uur zachtjes stoven op een kleine vlam met behulp van een vlamverdeler.
  • Roer af en toe door.
  • Serveer de stoofschotel warm, eventueel met rijst of injera (Ethiopisch platbrood).

Notities / Tips / Wijnadvies

Een stevige rode wijn zoals een Shiraz of een Zinfandel past goed bij de rijke en kruidige smaken van deze stoofschotel.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Ethiopië
Extra aanwijzing Winter