Ethiopische Stoofschotel met Kip en Berbere
Geniet van de rijke smaken van deze Ethiopische stoofschotel met kip, spek en groenten, op smaak gebracht met berbere specerijenmix.
Equipment
- Grote stoofpan
- Vlamverdeler
- Lepel
Ingrediënten
- 300 g witte kool of savooiekool fijn gesneden
- 4 uien in ringen gesneden
- 2 winterpenen in plakjes gesneden
- 400 g bloemkool in stukken gesneden
- 300 g spekreepjes
- 400 g kipdijfilet in stukjes gesneden
- ½ L kippenbouillon
- 2 el verse gember heel fijn gesneden
- 4 tenen knoflook geperst
- 2 el citroensap
- 4 el zonnebloemolie
- 2 el berbere specerijenmix
Instructies
- Verhit de zonnebloemolie in een grote stoofpan en bak de stukjes kipdijfilet rondom aan tot ze bruin beginnen te worden.
- Voeg de spekreepjes toe aan de pan en bak ze mee tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg de kippenbouillon, gesneden kool, uienringen, plakjes winterpeen en bloemkoolstukken toe aan de pan.
- Roer de fijn gesneden gember, geperste knoflook, citroensap en berbere specerijenmix door het mengsel.
- Zet het vuur laag en laat de stoofschotel 3 uur zachtjes stoven op een kleine vlam met behulp van een vlamverdeler.
- Roer af en toe door.
- Serveer de stoofschotel warm, eventueel met rijst of injera (Ethiopisch platbrood).
Notities / Tips / Wijnadvies
Een stevige rode wijn zoals een Shiraz of een Zinfandel past goed bij de rijke en kruidige smaken van deze stoofschotel.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 8 g