Frisse Sinaasappelsalade met Champagnesorbet en Sinaaskrullen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 4 handsinaasappels
  • 1 eiwit
  • 25 g witte basterdsuiker
  • 25 g bloem gezeefd
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel honing
  • 1 cm verse gemberwortel geschild
  • 1 beker champagnesorbetijs 500 ml

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Smelt de boter en laat het afkoelen.
  • Boen een kwart van een sinaasappel schoon en rasp de schil fijn.
  • Roer in een kom het eiwit, suiker, gezeefde bloem en sinaasappelrasp door elkaar.
  • Schep de afgekoelde boter erdoor en laat het beslag even rusten.
  • Kook in een steelpan het sinaasappelsap, honing en gemberwortel op laag vuur tot siroopdikte.
  • Verwijder de gemberwortel en laat de siroop afkoelen.
  • Schil de sinaasappels dik tot op het vruchtvlees en snijd ze in ronde plakken.
  • Verdeel de sinaasappelplakken over vier borden en besprenkel ze met de siroop.
  • Zet de borden afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep op enige afstand van elkaar 6 bergjes beslag.
  • Smeer de bergjes uit tot cirkels.
  • Bak de koekjes ca.
  • 5 minuten in het midden van de oven, tot de randen bruin kleuren.
  • Haal de bakplaat uit de oven en leg de koekjes voorzichtig op een deegroller of fles om krullen te vormen.
  • Laat ze afkoelen.
  • Maak van het overgebleven beslag op dezelfde manier meer koekjes.
  • Bewaar de afgekoelde sinaaskrullen in een trommel; ze blijven maar enkele uren knapperig.
  • Haal de borden met sinaasappelplakken uit de koelkast en plaats in het midden van elk bord een bol champagnesorbetijs.
  • Steek de sinaaskrullen in het sorbetijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze frisse sinaasappelsalade met champagnesorbet en sinaaskrullen direct als verfrissend voorgerecht of dessert.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Salade / Voorgerechten