Frozen Margarita

Deze cocktail is natuurlijk een afstammeling van de klassieke Maigarita, maar is totaal anders van karakter, echt een longdrink. Verder is dit ook de eerste cocktail waar een machine voor is uitgevonden. Mariano Martinez, een Mexicaans Amerikaanse ondernemer was de uitvinder hiervan. Hij had een Mexicaans restaurant, waar frozen Margaritas zo populair waren, dat de barkeepers begonnen te klagen, dat ze de vraag niet meer aankonden. Een van de barkeepers klaagde over kapotte handen door het ijs en het citroensap en dreigde met ontslag. Bovendien klaagden de klanten dat de cocktail nooit hetzelfde smaakte. Dit zette Mariano aan het denken. Hij zag bij een concurrent een soort soft ijs machine, die de oplossing van het probleem zou kunnen zijn. Na enkele aanpassingen ging hij deze machine gebruiken als Frozen Margarita machine. Dit was een enorm succes in Amerika, nu is dit dé manier om in de V.S. een Margarita te serveren en te drinken. Ook wij hadden een slushmachine op festivals om daar een Frozen Margarita in te maken. In de bar gebruiken we nog steeds ouderwets een barblender.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 45 ml tequila blanco
  • 25 ml De Kuyper Triplo Sec
  • 10 ml vers citroensap
  • 10 ml Rosc's lime juice

Notities / Tips / Wijnadvies

Garneer met een zoutrandje en een citroen- of limoenschijfje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Alcoholische drank / Cocktails