Fruitfilet met pastinaak chips en spinazie

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g risottorijst
  • 2 pakken Alpro Soya Reepjes Pittig
  • liter water
  • 1 glas witte wijn
  • 4 stronkjes witlof
  • 150 g geitenkaas optioneel

Instructies

  • Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de pitten.
  • Snijd een helft in grove stukken en breng deze aan de kook in 1½ liter water met zout naar smaak.
  • Kook gedurende 10 minuten.
  • Snijd de andere helft van de pompoen in kleine blokjes.
  • Snipper de ui, knoflook en fruit ze in een scheutje Alpro Soya Bak en Braad.
  • Voeg de kleine pompoenblokjes en risottorijst toe.
  • Voeg een paar lepels van de pompoenbouillon toe en laat de risotto het vocht volledig opnemen.
  • Herhaal dit proces gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Voeg de pittige Alpro Soya reepjes toe en warm alles goed door.
  • Halveer de witlofstronkjes in de lengte.
  • Bak ze aan beide kanten ongeveer 5 minuten in Alpro Soya Bak en Braad.
  • Begin eerst met de ronde kant van de witlof in de pan.
  • Bedek de pan gedurende 5 minuten met een deksel.
  • Serveer de risotto met daarop de gebakken witlof.
  • Garneer met stukjes geitenkaas, indien gewenst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch