Gado-gado met tofu van Allerhande
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 2 eieren
- 375 gr tofu naturel
- 250 gr sperziebonen panklare gebroken
- 20 gr bloemkoolroosjes
- 300 gr gesneden wittekool
- 125 gr taugé
- 5 el olie
- 300 ml pindasaus
- 75 gr emping kroepoek , Go-Tan
- ⅓ kokommer in plakken
Instructies
- Eieren in steelpan in 8 min. hard koken, onder koud water afspoelen en pellen.
- Tofu in blokjes snijden en droogdeppen.
- In grote pan water met zout aan de kook brengen.
- Hierin sperziebonen (6-8 min.), bloemkool (5 min.), wittekool (4 min.) en taugé (1 min.) beetgaar koken.
- Groenten uit pan scheppen en in vergiet laten uitlekken.
- Intussen in wok olie verhitten en tofu in 2-3 porties lichtbruin bakken.
- Blokjes op keukenpapier laten uitlekken.
- Pindasaus verwarmen.
- Groenten en tofu op schaal rangschikken.
- Pindasaus erover schenken.
- Gado-gado serveren met ei, emping en komkommer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met rijst.