Gado-gado met tofu van Allerhande

Allerhande 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 375 gr tofu naturel
  • 250 gr sperziebonen panklare gebroken
  • 20 gr bloemkoolroosjes
  • 300 gr gesneden wittekool
  • 125 gr taugé
  • 5 el olie
  • 300 ml pindasaus
  • 75 gr emping kroepoek , Go-Tan
  • kokommer in plakken

Instructies

  • Eieren in steelpan in 8 min. hard koken, onder koud water afspoelen en pellen.
  • Tofu in blokjes snijden en droogdeppen.
  • In grote pan water met zout aan de kook brengen.
  • Hierin sperziebonen (6-8 min.), bloemkool (5 min.), wittekool (4 min.) en taugé (1 min.) beetgaar koken.
  • Groenten uit pan scheppen en in vergiet laten uitlekken.
  • Intussen in wok olie verhitten en tofu in 2-3 porties lichtbruin bakken.
  • Blokjes op keukenpapier laten uitlekken.
  • Pindasaus verwarmen.
  • Groenten en tofu op schaal rangschikken.
  • Pindasaus erover schenken.
  • Gado-gado serveren met ei, emping en komkommer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch