Galantine

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pond kalfsgehakt
  • 1 pond varkensgehakt
  • 2 ons gerookte ossetong aan een stukje
  • ½ flesje truffels
  • ½ ons augurken
  • 1 glas madeira
  • 3 eierdooiers
  • zout
  • nootmuskaat

Instructies

  • De ossetong in dobbelsteentjes snijden.
  • Augurken en truffels fijnhakken. [Truffels vooral niet te fijn].
  • Nu alle ingrediënten goed door elkaar kneden.
  • In de galantinevorm doen.
  • 2 uur in een pan water laten koken.
  • Zorgen dat het water niet in de vorm loopt.
  • Na bekoeling omstorten en garneren met een uitgetand schijfje citroen, stukjes truffel, rode gelatine.
  • Op de schotel aan één kant eventueel mayonaise, andere kant sla en tomaat.
  • Een galantinevorm is hierbij wel nodig.
  • Men krijgt dan een mooi model galantine.
  • Op het insluitende deksel iets zwaars plaatsen, dat perst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kalfsvlees / Varkensvlees / Vlees