Ganzenleverpuree Royale
Royale de puree de foie gras
Equipment
- Vier beboterde vormpjes
- fijne zeef
- Au bain-marie pan
Ingrediënten
- 50 g ganzenlever
- 1 el bechamelsaus
- 2 eieren
- ½ ei
Instructies
- Passeer de ganzenlever door een fijne zeef.
- Voeg de bechamelsaus toe aan de gepasseerde ganzenlever.
- Klop de eieren los en voeg deze toe aan het mengsel.
- Giet het mengsel in de beboterde vormpjes en pocheer dit au bain marie tot de compositie gestold is, dit vergt 40 à 45 minuten.
- Laat buiten de bain marie afkoelen alvorens te storten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge, mousserende witte wijn zoals een Champagne past goed bij dit voorgerecht. De verfijnde bubbels en frisse zuren van de wijn zullen mooi samengaan met de rijke smaak van de ganzenleverpuree royale.Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 mg