Ganzenleverpuree Royale

Royale de puree de foie gras
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Vier beboterde vormpjes
  • fijne zeef
  • Au bain-marie pan

Ingrediënten

  • 50 g ganzenlever
  • 1 el bechamelsaus
  • 2 eieren
  • ½ ei

Instructies

  • Passeer de ganzenlever door een fijne zeef.
  • Voeg de bechamelsaus toe aan de gepasseerde ganzenlever.
  • Klop de eieren los en voeg deze toe aan het mengsel.
  • Giet het mengsel in de beboterde vormpjes en pocheer dit au bain marie tot de compositie gestold is, dit vergt 40 à 45 minuten.
  • Laat buiten de bain marie afkoelen alvorens te storten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge, mousserende witte wijn zoals een Champagne past goed bij dit voorgerecht. De verfijnde bubbels en frisse zuren van de wijn zullen mooi samengaan met de rijke smaak van de ganzenleverpuree royale.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Zout: 0.5 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Gevogelte
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Suikervrij