Gazpacho met Mousse van Geitenkaas
Ingrediënten
Gazpacho:
- 10 pomodori tomaten
- 7,5 dl tomatensap
- 1 bleekselderij
- 1 venkelknol
- 2 sjalotten
- Snufje cayennepeper
- Snufje kaneel
- 2 sinaasappels
- 5 dl olijfolie
Mousse:
- 500 g geitenkaas
- 1 sjalot
- 2 tenen knoflook
- 1 bos dragon
- 1 bos basilicum
- 1 bos peterselie
- Citroensap
Instructies
Gazpacho:
- Pliceer (ontvel) de tomaten.
- Schil en snijd de bleekselderij.
- Snijd de venkelknol in stukken en verwijder de partjes uit de sinaasappels.
- Pureer deze ingrediënten met het tomatensap in een blender tot een gladde massa.
- Zet dit in de koelkast en laat het goed koud worden.
- Zeef deze puree en monteer met de olijfolie met een staafmixer.
- Breng op smaak met een snufje cayennepeper, een snufje kaneel en zout.
- Zet het opnieuw koud.
Mousse:
- Verwijder de korst van de geitenkaas.
- Snipper de sjalot, hak de knoflook en kruiden fijn.
- Pureer de geitenkaas in een keukenmachine, voeg de knoflook, kruiden en sjalot toe en meng tot een gladde mousse.
- Breng de mousse op smaak met zout, peper en citroensap.
Dresseren:
- Schep de gazpacho in glazen.
- Leg in elk glas een kleine quenelle (ovale vorm) van de geitenkaasmousse.
- Garneer met een plukje kervel.
- Dit gerecht is een heerlijke tussengang, waarbij de verfrissende gazpacho mooi samengaat
- met de romige mousse van geitenkaas.
- Geniet ervan!