Gazpacho met Mousse van Geitenkaas

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Gazpacho:

  • 10 pomodori tomaten
  • 7,5 dl tomatensap
  • 1 bleekselderij
  • 1 venkelknol
  • 2 sjalotten
  • Snufje cayennepeper
  • Snufje kaneel
  • 2 sinaasappels
  • 5 dl olijfolie

Mousse:

  • 500 g geitenkaas
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bos dragon
  • 1 bos basilicum
  • 1 bos peterselie
  • Citroensap

Instructies

Gazpacho:

  • Pliceer (ontvel) de tomaten.
  • Schil en snijd de bleekselderij.
  • Snijd de venkelknol in stukken en verwijder de partjes uit de sinaasappels.
  • Pureer deze ingrediënten met het tomatensap in een blender tot een gladde massa.
  • Zet dit in de koelkast en laat het goed koud worden.
  • Zeef deze puree en monteer met de olijfolie met een staafmixer.
  • Breng op smaak met een snufje cayennepeper, een snufje kaneel en zout.
  • Zet het opnieuw koud.

Mousse:

  • Verwijder de korst van de geitenkaas.
  • Snipper de sjalot, hak de knoflook en kruiden fijn.
  • Pureer de geitenkaas in een keukenmachine, voeg de knoflook, kruiden en sjalot toe en meng tot een gladde mousse.
  • Breng de mousse op smaak met zout, peper en citroensap.

Dresseren:

  • Schep de gazpacho in glazen.
  • Leg in elk glas een kleine quenelle (ovale vorm) van de geitenkaasmousse.
  • Garneer met een plukje kervel.
  • Dit gerecht is een heerlijke tussengang, waarbij de verfrissende gazpacho mooi samengaat
  • met de romige mousse van geitenkaas.
  • Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tussengerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch