Gebakken Paddenstoelen met Mini-Mais

Gebakken Paddenstoelen met Mini-Mais

Geniet van deze smaakvolle roerbak met paddenstoelen en mini-maïs. De combinatie van oestersaus en sojasaus zorgt voor een umami-boost, perfect voor een snel en smaakvol hoofdgerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sojaolie
  • 1 ui in ringen
  • 4 tenen knoflook gekneusd en gehakt
  • 4-6 mini-maïs in lengte in 4 stukken gesneden
  • ½ mok boomoortjes gewelde gedroogde in 1 cm brede reepjes
  • 1 mok stro-champignons in vieren gedeeld
  • 2 eetlepels oestersaus of paddenstoelensaus voor veggie
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus optioneel, of weglaten voor veggie
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 2 eetlepels maïzena opgelost in 4 eetlepels water
  • 2 lente-uitjes in 2 cm lange stukjes
  • 1 grote rode chilipeper in ringetjes

Instructies

  • Verhit de sojaolie op een matig vuur en fruit de ui tot deze zacht is.
  • Voeg de knoflook toe en fruit tot deze begint te geuren.
  • Voeg de mini-maïs, boomoortjes en stro-champignons toe en roerbak alles 1 minuut.
  • Voeg de oestersaus, sojasaus, vissaus, kristalsuiker en het maïzena-watermengsel toe.
  • Voeg de chilipeper en lente-ui toe en roerbak het geheel nog 30 seconden.
  • Serveer heet.

Notities / Tips / Wijnadvies

 
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn of een lichte rosé om de smaken te complementeren.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick