Gebakken Paddenstoelen met Mini-Mais
Geniet van deze smaakvolle roerbak met paddenstoelen en mini-maïs. De combinatie van oestersaus en sojasaus zorgt voor een umami-boost, perfect voor een snel en smaakvol hoofdgerecht!
Equipment
- kookplaat
Ingrediënten
- 2 eetlepels sojaolie
- 1 ui in ringen
- 4 tenen knoflook gekneusd en gehakt
- 4-6 mini-maïs in lengte in 4 stukken gesneden
- ½ mok boomoortjes gewelde gedroogde in 1 cm brede reepjes
- 1 mok stro-champignons in vieren gedeeld
- 2 eetlepels oestersaus of paddenstoelensaus voor veggie
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1 eetlepel vissaus optioneel, of weglaten voor veggie
- 1 theelepel kristalsuiker
- 2 eetlepels maïzena opgelost in 4 eetlepels water
- 2 lente-uitjes in 2 cm lange stukjes
- 1 grote rode chilipeper in ringetjes
Instructies
- Verhit de sojaolie op een matig vuur en fruit de ui tot deze zacht is.
- Voeg de knoflook toe en fruit tot deze begint te geuren.
- Voeg de mini-maïs, boomoortjes en stro-champignons toe en roerbak alles 1 minuut.
- Voeg de oestersaus, sojasaus, vissaus, kristalsuiker en het maïzena-watermengsel toe.
- Voeg de chilipeper en lente-ui toe en roerbak het geheel nog 30 seconden.
- Serveer heet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, droge witte wijn of een lichte rosé om de smaken te complementeren.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 4 g