Knapperige Snijbonen met Balsamico Glazuur

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g snijbonen
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Versgemalen grof zeezout
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Verwijder de topjes van de snijbonen en snijd elke boon in 2 of 3 stukken.
  • Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan.
  • Bak de snijbonen in de hete olie totdat ze beginnen te kleuren.
  • Draai het vuur laag en laat de bonen in de olie in 15 minuten vrijwel gaar worden, regelmatig omscheppen.
  • Schep de plakjes knoflook door de bonen en laat nog 5 minuten doorgaren.
  • Blus af met balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Combineer de gebakken snijbonen eens met plakjes serranoham.
  • Erg lekker als voorgerecht of als hapje bij een glas wijn.
  • Serveer op kamertemperatuur.

 

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de gebakken snijbonen met balsamicoazijn. De wijn moet het gerecht complementeren zonder te overheersen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch