Knapperige Snijbonen met Balsamico Glazuur
Equipment
Ingrediënten
- 400 g snijbonen
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Versgemalen grof zeezout
- Versgemalen peper
Instructies
- Verwijder de topjes van de snijbonen en snijd elke boon in 2 of 3 stukken.
- Pel de knoflook en snijd deze in dunne plakjes.
- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan.
- Bak de snijbonen in de hete olie totdat ze beginnen te kleuren.
- Draai het vuur laag en laat de bonen in de olie in 15 minuten vrijwel gaar worden, regelmatig omscheppen.
- Schep de plakjes knoflook door de bonen en laat nog 5 minuten doorgaren.
- Blus af met balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Combineer de gebakken snijbonen eens met plakjes serranoham.
- Erg lekker als voorgerecht of als hapje bij een glas wijn.
- Serveer op kamertemperatuur.