Gegrilde Paprika Feta Dip

Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram feta
  • 130 gram Griekse yoghurt
  • 5 blaadjes verse munt
  • 3 takjes peterselie
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel Hot & Spicy kruidenmix optioneel
  • Peper en zout naar smaak
  • Scrocchi toastjes voor het serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Halveer de rode puntpaprika's en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprikahelften met de velkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Grill ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat ze daarna afkoelen en verwijder het vel.
  • Doe de gegrilde paprika's in de foodprocessor.
  • Voeg Griekse yoghurt, tweederde van de feta, een gepelde knoflookteen, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie toe.
  • Voeg indien gewenst Hot & Spicy kruidenmix toe voor extra pit.
  • Mix alle ingrediënten tot een gladde dip.
  • Schep de dip in een mooi serveerschaaltje.
  • Verkruimel de overgebleven feta en strooi deze over de dip.
  • Hak de verse munt en peterselie fijn en strooi deze ook over de dip.
  • Serveer de gegrilde paprika feta dip met scrocchi toastjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Deze gegrilde paprika feta dip is heerlijk als snack of als onderdeel van een buffet.
  • Serveer het met scrocchi toastjes voor een knapperige textuur.
    .
  • Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de smaak van deze dip.

Voedingswaarden

Serving: 2 eetlepels dip | Calories: 85 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 5 g | Vet: 6 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kaas / Saus