Gehakt in blik

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ pond kalfsgehakt
  • ½ pond varkensgehakt
  • 2 gestampte beschuiten
  • nootmuskaat enkruiden naar smaak
  • 1 kopje water of bouillon’
  • 1 blad witte gelatine

Instructies

  • Maak het gehakt aan met de gestampte beschuiten, nootmuskaat etc.
  • Maak er een lange bal van, laat deze zakken in een pond cacaobus, druk hem goed aan.
  • Giet er een half kopje bouillon of water op.
  • Kook het 2 uur au bain Marie, leg daarna bovenop een blad geweekte witte gelatine en sluit de bus weer dadelijk.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gehakt blijft lang goed en is zeer smakelijk.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kalfsvlees / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland