Gehakt van J. G. Schwartz-Van Roven

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 ons kalfsgehakt
  • 1 ei
  • 1 ons verse champignons
  • wat gesnipperde ui
  • ½ liter bloemkoolsaus of saus gemaakt van een half pakje champignonsoep,
  • ½ ons oude geraspte kaas
  • beschuit

Instructies

  • Het gehakt kruidig aanmaken [zonder ui] met beschuit en ei, er 8 kleine platte ballen van maken. E
  • en vuurvaste schotel met flink boter [margarine] besmeren en de gehaktballen erin leggen.
  • De champignons snijden en met de ui fruiten in ruim boter [margarine] en over het gehakt strooien.
  • Daarover de witte saus of de saus gemaakt van het pakje champignonsoep.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en zet in de oven.
  • Laat in ongeveer een half uur a 3 kwartier gaar worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van kalfsgehakt kan men ook plakken gekookte ossentong nemen of vis filets en in plaats van gefruite champignons een blikje gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland