Gemarineerd Wild Zwijn met Rode Kool
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 kg wild zwijn bout of lendestuk
- 2 eetlepels cognac
- 2 uien in ringen
- 2 wortelen in plakjes
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel bloem
- 3 teentjes knoflook
- 1 fles rode wijn
- Bouquet garni laurierblad, tijm en peterselie gebonden in een stengel bleekselderij
- 2 sneetjes roggebrood zonder korst
- 2 eetlepels rode wijnazijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Verhit in een ruime braadpan de olijfolie en braad het wild zwijn op hoog vuur aan alle kanten goudbruin.
- Voeg de cognac, uien, wortelen, zout en peper toe.
- Bak op laag vuur de groenten zacht, zonder ze te laten verkleuren, en roer regelmatig.
- Meng de bloem erdoor en laat al roerende kort kleuren.
- Voeg de knoflook toe en schenk voldoende rode wijn erbij zodat het vlees net onderstaat.
- Voeg het bouquet garni toe en breng aan de kook.
- Dek de pan af en zet deze in de voorverwarmde oven.
- Laat het vlees in 2 1/2 uur gaar braden.
- Week ondertussen het roggebrood in de rode wijnazijn.
- Als het vlees gaar is, knijp het roggebrood uit en roer het door het kookvocht tot de saus gebonden is.
- Laat het vlees afgedekt in de oven nog 30 minuten braden.
- Laat het vlees 15 minuten rusten, snijd het in dikke plakken en zeef de saus.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gemarineerde wild zwijn met rode kool en laat je gasten genieten van dit overheerlijke gerecht!