Gembergebakken Rijst met Varkensvlees, Ei en Batida De Coco
Equipment
- Wokpan
Ingrediënten
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 8 lente-uitjes in dunne ringetjes gesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 stukje gember ongeveer 2 cm, geraspt of fijngehakt
- 2 eieren
- 350 gram gekookte rijst afgekoeld, bij voorkeur een dag oud
- 100 gram erwten diepvries
- 2 eetlepels sojasaus
- Peper
- Zout
- 400 gram varkenslapjes heel fijn gesneden
- 1 dl Batida De Coco kokoslikeur
Instructies
- Verhit de plantaardige olie in een wokpan op hoog vuur.
- Bak de varkenslapjes in de hete wok tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Voeg de lente-uitjes, knoflook en gember toe aan de wok en bak alles nog 2 minuten verder.
- Breek de eieren in de wok en roerbak alles een paar minuten tot de eieren gestold zijn.
- Voeg de gekookte rijst en de erwten toe aan het mengsel in de wok.
- Roerbak alles tot het goed warm is.
- Breng het gerecht op smaak met de Batida De Coco en de sojasaus.
- Kruid eventueel met peper en zout naar smaak.