Gentse hutsepot 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr rundvlees van de platte rib
  • 500 gr schapebortstvlees
  • 500 gr kalfsschouder
  • 1 varkenspoot
  • 1 varkensoor
  • 300 gr verse worst
  • 500 gr wortelen
  • 1 groene selder
  • 4 preien
  • 4 uien
  • 4 raapjes
  • 1 kruidentuiltje tijm, laurier, peterselie
  • 1 kleine groene kool
  • 1 kg of meer aardappelen

Instructies

  • Doe alle stukken vlees, behalve de worst, in een zeer grote pan en voeg water toe tot het vlees net onder staat.
  • Doe er een beetje zout bij en breng het geheel aan de kook.
  • Verwijder het schuim zo vaak als nodig.
  • Maak de groenten schoon en snijd ze klein.
  • Zet het vuur laag, voeg de groenten, het kruidentuiltje en nog wat zout en peper aan het vlees toe en laat het geheel op laag vuur 1 uur sudderen.
  • Voeg dan de worst toe.
  • Doe er na een uur de in vieren gesneden aardappels bij en laat weer 45-60 minuten op laag vuur sudderen.
  • De totale bereidingsduur is dus ± 3 uur.
  • Schik voor het opdienen het vlees op een grote voorverwarmde schaal en leg de groenten ernaast of omheen.
  • Zeef de bouillon en geef die bij het vlees en de groenten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor de liefhebbers moet een pot Gentse mosterd beschikbaar zijn, die evenals de bouillon apart wordt opgediend.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst België