Gentse stoverij van Astrid Veltman

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gr mager rundsvlees
  • 300 gr kalfslever
  • 1 rundernier
  • 1 eetlepel reuzel
  • 2 uien
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierbladen
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel azijn
  • peper
  • zout

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes.
  • Verwijder het vet rondom de nier.
  • Doe de reuzel in een pan en laat al het vlees daarin rondom bruin worden.
  • Voeg de grofgesneden uien toe, doe er ½ liter water bij en laat alles warm worden.
  • Voeg de tijm, laurier, zout en peper toe, doe het deksel op de pan en laat alles op laag vuur ± 2 uur stoven.
  • Verdampt het water in de pan te snel, voeg dan af en toe wat lauw water toe.
  • Doe er dan de bloem en de azijn bij, laat het gerecht op hoog vuur nog ± 5 minuten doorkoken en roer voortdurend met een houten lepel om een mooi gebonden saus te verkrijgen.
  • Breng het gerecht eventueel verder op smaak met kruiden en zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gerecht zeer warm met aardappelpuree of gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst België