Gepaneerde Konijnerugfilets op Weense Wijze
Ingrediënten
- 4 konijnenrugfilets
- Zout
- Zwarte peper
- Bloem
- 3 eieren
- Vers broodkruim
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 80 gram boter
- 8 ansjovisfilets uitgelekt en afgespoeld
- 24 kappertjes
- 1 ¼ dl crème fraîche
- Blaadjes sla voor serveren
- Aalbessen voor garnering
- Verse pasta optioneel, als bijgerecht
Instructies
- Snijd de konijnerugfilets in dunne plakjes (escalopes).
- Bestrooi met zout, zwarte peper en een beetje bloem.
- Klop 1 ei los met 1 theelepel water.
- Haal de plakjes vlees eerst door het losgeklopte ei en daarna door vers broodkruim.
- Kook 2 eieren hard gedurende ongeveer 7 minuten, hak ze fijn en zet opzij.
- Verhit boter in een grote koekenpan.
- Bak de plakjes vlees ongeveer 6 minuten goudbruin, halverwege omdraaien.
- Leg ze op een schaal.
- Giet het grootste deel van het bakvet uit de pan.
- Voeg ansjovis toe met 2 eetlepels water en laat ze op zacht vuur smelten.
- Voeg kappertjes, fijngehakt ei en peterselie toe.
- Laat kort sudderen en roer dan de crème fraîche erdoor.
- Serveer het vlees op een bedje van sla, schep wat saus erover en garneer met aalbessen.
- Eventueel serveren met verse pasta.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 35 g