Gepeperde Zeeduivel met Rode Wijnsaus
Ingrediënten
- 300 g zeeduivelfilet in 4 moten
- 1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels
- 4 dunne plakken bakbacon
- 1 eetlepel boter
- 2 sjalotten zeer fijngehakt
- 50 g wortel en bleekselderij in zeer kleine blokjes
- 200 g visgraten bijv. tong
- Peterseliestelen fijngehakt
- 2 dl rode wijn
- 3 dl visfond pot, inh. 400 ml
- 4 dl kalfsfond
- Zout en peper
Instructies
Voorbereiden:
- Rol elke moot zeeduivel in een plak bacon en druk licht aan beide kanten in grove gemalen peper.
- Voor de saus: Bak in boter de sjalotten, groenten, graten en fijngehakte peterselie gedurende 10 minuten zachtjes.
- Voeg rode wijn en visfond toe.
- Roer de aanbaksels los.
- Breng het geheel aan de kook.
- Laat het op matig vuur tot de helft inkoken, regelmatig afschuimen.
- Zeef de saus.
- Breng in een andere pan de kalfsfond aan de kook en laat het tot 1 dl inkoken.
- Roer dit door de gezeefde saus.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de stukken zeeduivel in een met boter ingevette ovenschaal.
- Bak de vis in de oven gedurende 8-10 minuten gaar.
- Verwarm de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Schep een beetje saus op de borden, leg de vis in de saus.
- Serveer met gefrituurde prei julienne.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze gepeperde zeeduivel met rijke rode wijnsaus als verfijnd tussengerecht!