Gepeperde Zeeduivel met Rode Wijnsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g zeeduivelfilet in 4 moten
  • 1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels
  • 4 dunne plakken bakbacon
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalotten zeer fijngehakt
  • 50 g wortel en bleekselderij in zeer kleine blokjes
  • 200 g visgraten bijv. tong
  • Peterseliestelen fijngehakt
  • 2 dl rode wijn
  • 3 dl visfond pot, inh. 400 ml
  • 4 dl kalfsfond
  • Zout en peper

Instructies

Voorbereiden:

  • Rol elke moot zeeduivel in een plak bacon en druk licht aan beide kanten in grove gemalen peper.
  • Voor de saus: Bak in boter de sjalotten, groenten, graten en fijngehakte peterselie gedurende 10 minuten zachtjes.
  • Voeg rode wijn en visfond toe.
  • Roer de aanbaksels los.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Laat het op matig vuur tot de helft inkoken, regelmatig afschuimen.
  • Zeef de saus.
  • Breng in een andere pan de kalfsfond aan de kook en laat het tot 1 dl inkoken.
  • Roer dit door de gezeefde saus.

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Doe de stukken zeeduivel in een met boter ingevette ovenschaal.
  • Bak de vis in de oven gedurende 8-10 minuten gaar.
  • Verwarm de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep een beetje saus op de borden, leg de vis in de saus.
  • Serveer met gefrituurde prei julienne.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze gepeperde zeeduivel met rijke rode wijnsaus als verfijnd tussengerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tussengerecht / Vis
Feestdagen etc Kerst