Geroerbakte tahoe blokjes met sperziebonen en tauge

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram tahoe
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepels gember siroop
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 uien
  • 3 eetlepels olie
  • 1 bakjes boemboe sajoer boontjes
  • 125 gram tauge

Instructies

  • Snijd de tahoe in blokjes.
  • Roer in een kom de ketjap en de gembersiroop door elkaar en schep de blokjes tahoe erdoor.
  • Laat dit ongeveer 10 minuten staan.
  • Maak de sperziebonen schoon en halveer ze en kook ze in ruim kokend water in ongeveer 3 minuten beetgaar.
  • Hak de ui fijn.
  • Verhit de olie in een wok .
  • Bak de blokjes tahoe al omscheppens in circa 3 minuten bruin.
  • Schep ze op een bord.
  • Roerbak de ui en sperziebonen circa 3 minuten.
  • Voeg de sajoer boontjes en 2 dl water toe.
  • Breng dit aan de kook.
  • Schep de blokjes tahoe en tauge erdoor en laat het gerecht nog even sudderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch