Geroosterde Auberginepuree met Koriander en Citroen

Geroosterde Auberginepuree met Koriander en Citroen

Geroosterde Auberginepuree met Koriander en Citroen

Deze geroosterde auberginepuree is een heerlijke, frisse dip, perfect als bijgerecht of gezonde snack.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 el verse koriander fijngehakt
  • Sap van 1/2 citroen
  • Cayennepeper naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de aubergine op een bakplaat en rooster hem 30 minuten in de oven.
  • Laat de aubergine afkoelen.
  • Snijd de aubergine doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Doe het vruchtvlees in een kom en prak het fijn met een vork.
  • Meng de olijfolie, knoflook, koriander en citroensap door de auberginepuree.
  • Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
  • Serveer koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze auberginepuree combineert goed met een frisse Sauvignon Blanc of een droge rosé.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 1 g | Vet: 6 g | Zout: 0.4 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Saus / Tapas
Land van herkomst Midden Oosten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick