Geroosterde Auberginepuree met Koriander en Citroen

Geroosterde Auberginepuree met Koriander en Citroen

Deze geroosterde auberginepuree is een heerlijke, frisse dip, perfect als bijgerecht of gezonde snack.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote aubergine
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 el verse koriander fijngehakt
  • Sap van 1/2 citroen
  • Cayennepeper naar smaak
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de aubergine op een bakplaat en rooster hem 30 minuten in de oven.
  • Laat de aubergine afkoelen.
  • Snijd de aubergine doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees eruit.
  • Doe het vruchtvlees in een kom en prak het fijn met een vork.
  • Meng de olijfolie, knoflook, koriander en citroensap door de auberginepuree.
  • Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.
  • Serveer koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze auberginepuree combineert goed met een frisse Sauvignon Blanc of een droge rosé.

Voedingswaarden

Calories: 80 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 1 g | Vet: 6 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Saus / Tapas
Land van herkomst Midden Oosten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Picknick