Gestoofd konijn

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Instructies

  • Laat 2 konijnen in stukken snijden en zet ze gedurende een 1 uur in water met zout in de week.
  • Breng net genoeg water aan de kook om ze te bedekken [ongeveer 1 liter] en laat ze zachtjes koken tot ze bijna gaar zijn.

Maak nu de volgende saus:

  • Fruit in een braadpan 1 ons vet bruin met 1 ons meel.
  • Werk dit goed door elkaar met de achterkant van een lepel, wees voorzichtig dat het niet brandt.
  • Voeg hier dan telkens een klein beetje water van de konijnen bij, meng het steeds goed door elkaar.
  • Dit water maakt de jus wat donkerder van kleur.
  • Als U nu een mooie donkerbruine saus gekregen hebt, giet deze dan over de stukken konijn, die hierdoor net bedekt worden.
  • Voeg hier dan bij i theelepeltje kruidnagelpoeder, 4 lepels azijn, 4 lepels flink vol met suiker, peper en zout naar smaak en laat alles zachtjes sudderen tot het konijn vanzelf bijna van de botten valt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild
Land van herkomst Noorwegen